Ett majestät

I en svunnen tid då män red på hästar och kvinnor fortfarande inte fick rösta, fanns det kungar och drottning. Jag vet detta för jag har sett det i en historiabok. De sitter ofta på en tron, har en majestätisk krona och stora näsor. Deras kläder är ofta väldigt puffiga och stora. Jag har läst att de var inblandade i krig och intriger. Vissa blev instängda på slott och andra förgiftade. Kanske bara är en saga, men vad vet jag.

Jag har då aldrig sett en sådan kung idag. Konstigt... Förresten, ibland ser jag de faktiskt i tabloidtidningarna. Men det är ju alltid "prinsessorna" som varit på något som kallas Stureplan. Kanske är det som dåtidens bal, men vad vet jag. Bilderna liknar inte heller de i historiaböckerna, tycker de liknar vem som helst. Jo förresten, jag har sett det..ibland har de fina kläder på sig och krona. Men det är bara på något som kallas "nobelfesten". Kanske är Nobel mer av en kung, men vad vet jag? Jag kanske är dum, men förstår inte nutidens "kungar". Vad gör de egentlgen?

Jag är inte helt dum, jag har sett kungen. Han jagar, pratar och stavar fel. Tycker inte det liknar någon i historiaboken. Då var det väl någon annan som jagade åt honom? Men vad vet jag? Den där kungen kallas "ers majestät" så jag vet att det verkligen är Kungen. Det verkar som han har gjort något fel, för någon annan är det som bestämmer numera. Tycker iallafall han kunde fått behålla sina puffiga kläder, för vad är det annars för vits med att vara kung? Men vad vet jag...



Kommentarer
Postat av: petri

haha roliga tankar.

2010-12-19 @ 19:34:54
URL: http://kugghjulsprins.blogspot.com/
Postat av: petri

haha roliga tankar.

2010-12-19 @ 19:35:31
URL: http://kugghjulsprins.blogspot.com/
Postat av: marie

:) (har tyvärr inga skrivkrampstips - mer än att ta en promenad och tänka på ngt annat...)

2010-12-19 @ 20:38:03
URL: http://avtryckisno.blogspot.com/
Postat av: A. Johansson

Jag håller med dig helt och hållet, bra text!

2010-12-19 @ 22:29:00
URL: http://enheltnyvarld.wordpress.com
Postat av: Kalle Byx

Ja vad gör de egentligen. Kul skrivet.

2010-12-20 @ 09:34:09
URL: http://www.ormanas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0